در محضر بهجت میخونیم:
ادامه مطلبلذت از نماز، از هر لذتی بالاتر است
در روایت است که رسول اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمود: «حُببَ إِلَیّ مِنْ دُنْیاکمْ: أَلطیبُ، وَ النساءُ، وَ جُعِلَ قُرةُ عَینِی فِی الصلاةِ؛ از دنیای شما سه چیز مورد علاقه و محبوب من است: عطر و بوی خوش، ن، و نور چشم من در نماز قرار داده شده است».١
تمام لذتها روحی است و آنچه از لذات که در طیب و یا از راه نساء، بهصورت حلال تکویناً مطلوب است، بیش از آن و به مراتب بالاتر، در نماز است، اما طفل کمدرک را با لذت حجله و عروسی کاری نیست و حجلهگاه برای او لذت ندارد، بلکه برای او حصار و قفس و زندان است و خود او در آنجا زندانی و بیتحرک است، برای او دویدن و بازی لذت دارد، او دوچرخه و سهچرخه دوست میدارد و از این لذت میبرد که از جایی به جایی در حرکت و سیر باشد، بازی در کوچه برای او از حجله و عروسی لذتبخشتر است. برای ما هم آبگوشت لذت دارد، برای تریاکیها و شیرهکشها کارهایشان از همه چیز ـ چنانکه مدعی هستند ـ لذیذتر است.
لذتها همه روحی است، وگرنه کوه به این عظمت، در جهالتِ از لذتهای روحی است. در روایت است: «تَنَعمُوا بِعِبادَتِی فِی الدنْیا، فَإِنکمْ تَتَنَعمُونَ بِها فِی الآخِرَةِ؛ در دنیا از عبادت من برخوردار شوید و لذت ببرید؛ چراکه در آخرت از آن لذت خواهید برد».٢
در محضر بهجت، ج۲، ص۳۹۲
درباره این سایت